Blog

Blogs van Maas Accountants en Adviseurs

Zakendoen in China voor Nederlands MKB?

Zakendoen in China voor Nederlands MKB?

We waren een paar dagen in Shanghai. Een wereldstad met 25 miljoen inwoners. Niet meer het China zoals ik het ken van toen we nog in korte broek en met rugzak, een paar jaar na de dood van Mao, zes weken rondtrokken. Met een Maglev trein die zonder wielen ‘vliegend’ net boven een magnetisch veld met 450 km/u van het vliegveld naar het centrum gaat. Alleen maar elektrische scooters en moderne auto’s. Geen mao-pakken, maar modieus geklede jonge Chinezen. China is booming!

a3f87959-b872-4bf6-87bd-2a0ae7c7b499

Even wat cijfers hierover. 50% van de wereldgroei komt voor rekening van China. Chinese huishoudens sparen 30% van hun besteedbare inkomen. Het aantal huishoudens dat minstens een modaal besteedbaar inkomen geniet stijgt van 18 miljoen in 2010 naar 187 miljoen in 2020, zo verwacht men. Een gigantische koopkracht. En een roep om westerse kwaliteitsproducten. Dus ook een kans voor Nederlandse MKB bedrijven.

Is dat dan niet vreselijk lastig, een eigen bedrijf beginnen in China? Ja en nee. Velen gingen al voor en de cijfers laten zien dat de meesten zeer succesvol zijn. Natuurlijk is er een bureaucratie, maar als je netjes de juiste paden volgt, is het opzetten van een Chinese BV eigenlijk best eenvoudig. En met een holding in Hong Kong blijft de dividendbelasting beperkt tot 5%.

Meer weten? Ik vertel graag hoe het werkt.

Hans Lipman

070-3016090

Onze klanten aan het woord

webstijllogo_2015_wit-800px
Wat zeggen klanten over Maas Accountants? Binnenkort vindt u hier onze referenties
webstijllogo_2015_wit-800px
Wat zeggen klanten over Maas Accountants? Binnenkort vindt u hier onze referenties
webstijllogo_2015_wit-800px
Wat zeggen klanten over Maas Accountants? Binnenkort vindt u hier onze referenties
webstijllogo_2015_wit-800px
Wat zeggen klanten over Maas Accountants? Binnenkort vindt u hier onze referenties