«

»

Sep 25

Check btw-nummer afnemer online

Met ingang van 1 oktober 2012 is er één internetadres voor de controle en geldigheid van een btw-identificatienummer of het adres en de woonplaats van uw klant. Dit geldt zowel voor Nederlandse als buitenlandse afnemers.
Gaat u goederen leveren aan een nieuwe afnemer? Controleer dan eerst zijn btw-identificatienummer. U moet hiervoor naar de website van de Europese Commissie http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vieshome.do?locale=nl.
Uw controle wordt op het scherm bevestigd. Als u uw btw-nummer ingeeft bij de controle, dan wordt dit nummer op de bevestiging getoond. De bevestiging kunt u printen of opslaan op een computer. Van de meeste lidstaten kunt u ook de naam- en adresgegevens van uw klant controleren. Kan dit niet, dan is het voldoende als de geldigheid van het btw-identificatienummer wordt bevestigd. Bewaar daarom de bevestiging van het btw-identificatienummer bij uw administratie.
Bron: Belastingdienst 11-09-2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>